Thee met positieve impact

Welke grote en kleine veranderingen kunnen we vandaag de dag maken om van positieve invloed te zijn op onze omgeving? Een vraag die bij Tea of Life dagelijks voorbijkomt om bewust keuzes te maken. Dit doen we bijvoorbeeld door ‘afval’ om te zetten in nuttig compost. Ook produceren we biologisch en CO2-neutraal, waarbij elke stap uit de keten zoveel mogelijk in oorsprong blijft.

Stapje voor stapje proberen we betere keuzes te maken.

Want omzien naar de omgeving is belangrijk. Doe je mee?

Minder afval, meer compost

100% natuurlijk

CO2-neutrale productielocatie

De kracht van de lokale keten

Minder afval, meer compost

Omdat Tea of Life theezakjes bestaan uit goed composteerbare materialen, mogen deze in de groene bak. Graag zelfs. Door de theezakjes bij het gft-afval weg te gooien ontstaat er méér en schonere compost.

Afgelopen twee jaar hebben we ons als theebranche hiervoor ingezet. En met succes. Hierdoor is er naar schatting een toevoeging van circa 88 miljoen kilo compost per jaar.

Echt duurzaam consumeren kan alleen als heel de keten zijn steentje bijdraagt. Van het laten groeien van de kruiden en thee tot aan het weggooien van het gebruikte zakje thee. Gooi jij de verpakking in de juiste bak? Check het hier!

 

100% natuurlijk

Tea of Life is een blend van natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden, stukjes fruit en thee. Verder hebben we hier niets meer aan toe te voegen om het een heerlijke blend te maken.

De blends zijn biologisch geteeld en daardoor milieuvriendelijker dan thee zonder bio-certificering.

De Fair Grounds Foundation

Met de keuze voor Tea of Life steun je automatisch onze Fair Grounds Foundation. Via de foundation gaat er per kilo thee €0,25 naar de lokale gemeenschappen rondom de theevelden. Meer weten? Lees ’t hier!

Fair Grounds Foundation logo

CO2-neutrale productielocatie

Om de duurzaamheidsdoelstellingen van de productielocatie te halen, is de uitstoot van broeikasgassen gekwantificeerd door een externe partij. En met succes! Het Sri Lanka Climate Fund (SLCF) heeft in januari het ‘Carbon Neutral Certificate’ af kunnen geven.

Dit betekent dat de CO2-uitstoot van de productie van Tea of Life volledig wordt gecompenseerd. Zowel directe als indirecte emissies zijn in dit onderzoek meegenomen. Om tot een CO2-neutraal resultaat te komen zijn verschillende maatregelen genomen, waaronder:

  • Het verminderen, hergebruiken en recyclen van verpakkingsmaterialen (3R-cyclus)
  • Het vervangen van gloeilampen door LED-lampen
  • Het gematigd houden van de temperatuur
  • Het gebruik van wisselstroomomvormers (milieuvriendelijk koelgas)

De kwantificering van broeikasgasemissies/-verwijderingen en rapportage zijn geleid door de ISO 14064-1:2018 (specificatie met begeleiding op organisatieniveau voor kwantificering en rapportage van broeikasgasemissies en -verwijderingen, gepubliceerd door de International Organization for Standardization).

De kracht van de lokale keten

Tea of Life is in Sri Lanka verwerkt tot eindproduct. Zo is er voor meer mensen een baan en kan de lokale economie groeien.

Fair Grounds Foundation logo